Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. Tetszés, nem tetszés

2011.06.02

 Reggel a készülődés után a suliba igyekeztünk. Valahogy én nagyon álmos voltam, talán nem aludtam ki magam. A negyed órás utat végig aludtam. A busz megáll és én felébredek. Bent az iskolában zsúfolásig tele van gyerekekkel az előcsarnok. Még nem volt arra időnk, hogy feltérképezzük az iskolát. Így nem tudtuk, merre menjünk.

 

-         Merre kell mennünk? – kérdeztem

-         Passz. Én nem tudom. Talán arra? Nem, nem is, erre.

-         Pffffff, elleszünk. Na, jó. Nézzük, csak merre van egy… heuréka, megvan. Ott a falon egy térkép. Vizsgáljuk csak meg közelebbről.

-         Nekünk a D 138-as terem kéne. Te jó ég. Az a negyedik emeleten van!

 

-         Jesszus Mária. Akkor ideje lesz elindulni. – hirtelen egy éles hang hallatszott mindenhol és mindenhonnan. Ez a csengő.

-         Siessünk becsengettek. Milyen óránk is lesz?

-         Osztályfőnöki.

-         Pffff… Ez hosszú menet lesz. Ajajjjj ma lesz a bemutatkozás.

 

-         Jajjj, tényleg. Jó benyomást kell tenni mindenkire. Különben: inkább hagyjuk. - így hát elindultunk felfelé. Teljesen kipurcantam mire megtaláltuk a termet. Az ajtó elé érve mondhatni felkeltem. Piroskás arcom, és izgatott szemem mindent elárult. Egymásra néztünk, kicsit megigazítottuk magunkat, és beléptünk. A nagy ricsajt félbehagyva, az ajtó felé néztek síri csendben. Vékony mosoly telepedett néhány tinédzser arcára. Hellyel-közzel egy-két csoport különült el a többitől. Onnan sutyorgás ütötte meg a fülemet. Leültünk az utolsó kettő és az utolsó előtti padba (egyszemélyes padok, ezért külön ültünk). Én a sarokban foglaltam helyet, Julcsi mellettem, Bogi előttem. Egyenletes lépésekkel jön egy tanár, az osztályfőnökünk. Az ajtó kinyílik, és egy középkorú férfi lép be.

-         Jó reggelt diákok! Elnézést a késésért. Áhh, látom megérkezett a három új nebulónk is. Kérlek, mutatkozzatok be. – még a bemutatkozó szövegemet gyakoroltam, amikor Julcsi megbökött, hogy én menjek először. Lassacskán odaértem a tanári asztalhoz. Nagy levegőt vettem, és belekezdtem a mondókámba:

-         Sziasztok! Szeretnék bemutatkozni. Letti vagyok, 18 éves. Nyitott vagyok a világra. Nagyjából ennyi.

 

-         Jó, rendben köszönjük. Ki lesz a következő? – Julcsi feláll és ő is elindult a tanárhoz. Körül-belül ezt mondta. Így tett Bogi is.

-         Rendben, ezzel megvolnánk. Elmondok mindent, ami ebbe a fél órába belefér. Nos… -blablabla. Gondolom, nem akarjátok végighallgatni. Hát, nem is kell. Mindent szóról szóra elmondott. De tényleg, mindent, amit csak lehetett. – ha bármi kérdésetek van, vagy baj van nyugodtan kérhettek osztálytársaitoktól, vagy akár tőlem is. Bizonyára észrevettétek, hogy megcseréltük az első és második órát. A csengetés után matekotok lesz.

 

Hála a jó Istennek, megszólalt a csengő. Mindenki kirohant a teremből. Követtük a többieket, hogy ne kelljen megint úgymond „kincskeresőt” játszanunk. A szünetünk azzal telt el, hogy átértünk egyik teremből a másikba. Közbe csöngettek. A következő óra kicsit fárasztó volt. Nem készültem fel a matekra. A kajaszünetben megkerestük a menzát. Ott ettünk és dumáltunk.

-         Az iskola jó, csak a tanulás nem.

-         Én egyenesen rühellem a tanulást mostanában.

-         Észrevettétek, hogy valahogy senki nem ismerkedik velünk?

-         Nem vagyunk mi állatok. Nem harapunk.

-         De vajon mi az oka? Nem tetszettünk?

-         Az lehetetlen. Ha meg így, van akkor meg hülyék.

-         Hát én csak annyit mondok: Szia van dobozos.

-         Engem annyira nem is érdekel. Megvagyunk mi nélkülük is. Jut eszembe, ma ki megy dolgozni?

-         Még senki majd holnap én megyek. Elég furcsa lesz az első napom. Remélem, nem fogok bénázni. :)

-         Csak nem.

Nem igazán voltam éhes arra a kajára. Trutymónak nézett ki és az íze sem valami hűha, de azért ettem pár falatot. Az egyik asztalnál nyolcan ülnek. Furán néznek ránk, mintha különlegesek lennénk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


JulcsiiiArchívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statisztika

Online: 1
Összes: 179556
Hónap: 3942
Nap: 146